Containervervoer over weg en water.

Het vervoer van containers over water neemt wereldwijd toe. Een ontwikkeling waar IJDT uiteraard op inspeelt.

IJDT (IJssel Delta Terminal)

IJDT richt zich op de kernbegrippen: kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid, flexibiliteit, continuïteit om logistieke oplossingen op maat te bieden. U staat als klant centraal.

IJDT Haven

Reachstacker

Bert Weever

"Havenbedrijf IJDT Kampen zorgt op een toegewijde en respectvolle manier voor de duurzame ontwikkeling van de logistiek en industrie aan de Zuiderzeehaven"

Nederland is een logistiek knooppunt in de wereld. De overslag van zeecontainers in de zeehavens groeit. De markt stelt steeds hogere eisen aan het transport en er moet invulling gegeven worden aan veranderende vervoersstromen. Multimodaal vervoer neemt een steeds belangrijkere positie in bij het binnenlandse transport van zeecontainers.

IJssel Delta Terminal B.V. (IJDT) op de Zuiderzeehaven in Kampen is ontstaan door een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende logistieke dienstverleners uit de regio.

De partners besloten, na een grondig onderzoek, om deze terminal te starten. ‘We hebben hoge verwachtingen van deze toplocatie. In meerdere opzichten een perfect logistiek centrum. De goede ligging in Kampen zelf, op het industrieterrein Haatlandhaven. Maar ook als logistiek centrum binnen de samenwerking tussen Zwolle, Kampen, en Meppel. Bovendien hebben we de beschikking over hoogwaardige warehouse-activiteiten. Deze combinatie van verschillende voordelen geeft ons natuurlijk veel vertrouwen in een succes. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit initiatief voor veel klanten een aansprekende oplossing is.’

Over ons

IJssel Delta Terminal B.V.(IJDT) in Kampen is een professionele, toonaangevende Terminal gelegen in het snelgroeiende hart van logistiek Nederland. Een logistieke en strategische partner die meedenkt in multimodale logistieke oplossingen om de effectiviteit en efficiency van logistieke processen van haar klanten te vergroten.
IJssel Delta Terminal B.V. (IJDT), op de Zuiderzeehaven, aan de IJssel vlakbij Ketel- en IJsselmeer, werkelijk in het midden van Nederland heeft uitstekende verbindingen over weg en water naar alle windstreken. De containerterminal is gevestigd op het Industrieterrein Haatland in Kampen, direct aan de N50. Deze verbindingsweg tussen Oost- en Zuid-Nederland en sluit goed aan op de N307, A6 en A28. Hierdoor liggen Noord-Nederland en de Randstad op relatief korte afstand.

Duurzaam ondernemen is vervoer over water

Duurzaam ondernemen

Transport over water is de meest milieuvriendelijke en efficiënte vervoersmodaliteit. Door het uitbreiden van de mogelijkheden in de binnenvaart wordt voor de langere termijn de vervoer- en milieuproblematiek, in vooral de Randstad, ontlast. Het wegennet is tegenwoordig overbelast en zorgt voor verschillende problemen. Naast veiligheid en geluidsoverlast bemoeilijken de vele files ook het dagelijks wegtransport. Daarom is het voor de langere termijn zo belangrijk dat er meer goederen vervoerd worden via de waterwegen.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van transport over water. Vervoer over water is niet alleen duurzaam, maar ook betrouwbaar en flexibel. IJDT kan dit voor u goed en efficiënt plannen, zodat u tijdwinst boekt. Wij kunnen dit doordat we wekelijks vier afvaarten op terminals in Rotterdam hebben. Samen met het netwerk ‘Terminals Noord Nederland’ maken we efficiënte combi’s om de import en export te stromen. Door vervoer via weg en water te integreren, vermijden we wachttijden, zijn we flexibel en laten de routes optimaal op elkaar aansluiten. Zo kunnen we de vaarkosten per TEU zo laag mogelijk houden. En daar heeft u weer voordeel van!

sustainable entrepreneurship

Vragen? Bel met IJDT
Tel: +31(0)38 8200365

Oslokade 9
8263 CH Kampen
Nederland

Tel + 31 (0)38 8200365
Mail: info@ijsseldeltaterminal.nl

Mailen kan via het onderstaande formulier

Versturen

+ 31 038 8200365

info@ijsseldeltaterminal.nl